6 Aralık 2014 Cumartesi

Hamzaoğlu'yla Gelen Metamorfoz

Galatasaray'da Aysal döneminin çalkantıları henüz durulmamışken Galatasaray bugün gösterdiği iyi performansla evinde ligin dişli ekiplerinden Akhisarspor karşısında üç puanı aldı. Hamza Hamzaoğlu'nun gelişiyle takım içinde yüzlerin güldüğü haberleri sık sık karşımıza çıkıyor ve bununla beraber takımın sahada gösterdiği gelişim de bunu doğruluyor.Bunu en büyük sebebi ise Hamzaoğlu'nun oyuncularla iyi iletişim kurabilmesi olarak gösterilebilir.




METAMORFOZ

Eskişehirspor'a karşı oynanan oyunun bir ölçü olmayacağı gerçek ancak, Akhisar karşısında alınan galibiyet takımın potansiyelinin de yavaş yavaş sahaya yansımaya başladığını gösterdi. Bilal Kısa gibi önemli bir oyuncusundan yoksun sahaya çıkan Manisa ekibinde Gekas'ın gol pozisyonu dışında çok iyi marke edilmesiyse defans açısından bir diğer sevindirici noktaydı. Galatasaray 4-4-2 formasyonuyla sahaya yayılırken Hamzaoğlu Burak Yılmaz'ın en uçta sürekli ofsaytta kalmasına çareyi Burak'ı Umut Bulut'un arkasında "Gezici Forvet"oynatmakta bulmuş. Gösterdiği mükemmel performansı iki golle süslerken Galatasaray adına önemli işler yaptı. 70 kez topla buluşan Burak Yılmaz %85 başarı oranıyla 47 isabetli pas yaparken sahanın en çok koşan isimlerinden biriydi. Burak Yılmaz'ın bu istatistiğinde diziliş ve hücum kurgusunun payı çok büyük. Takım hücuma kalktığında geçmişte en uçta Burak Yılmaz topu aktaracağı kimseyi bulamadığından çok fazla top kaybı yaşanıyordu ancak bu akşam Burak önünde Umut yanında Sneijder, Bruma, Emre Çolak ve Telles gibi pas opsiyonlarını bulduğunda daha etkili oldu. Atağa çıkarken zaman zaman ceza sahası içinde çoğalmakta sıkıntı yaşadı Galatasaray, bu sebepten yapılan ortalarda Umut Bulut'un ön direkten isabet sağlayamadığı iki kafa topunu saymazsak Galatasaray yan toplarda herhangi bir etkinlik gösteremedi.

Gençler yeniden şans buluyor

Hamza hoca mevcut kadroda Prandelli zamanında şans bulamayan Emre Çolak, Bruma ve Telles'e şans verdi. Geçtiğimiz iki maçta da bu oyuncuların performansının ne denli iyi olduğu ve daha da iyi olabileceğini gördük. Bruma'nın ikinci yarıda girdiği Eskişehirspor maçında attığı golden sonra bugün Akhisar karşısında yaptığı driplinglerle rakip savunmayı zorladığını gördük. Takım Prandelli zamanında hücumda çoğalamazken savunmada da herhangi bir varlık gösteremiyordu. Bunun sonucu olarak sahanın iki yönünde de verimsiz ve organizasyondan yoksun bir Galatasaray görüntüsü çizerken bugün atak içinde kurguyu ve sahada formasyonun ve taktik bağlılığın kısa zamanda ne kadar üst seviyeye çıktığını gördük.

Bir parantez de tabii ki Emre Çolak için açılmalı. Yıllardır patlama yapması beklenen Emre, bugün sahada çok olumlu bir görüntü verdi. Aldığı topları çok verimli kullanırken iki şutunda isabet bulamasa da Melo'nun yokluğunda durumu oldukça iyi idare etti. Selçuk'la iyi bir ikili oluşturan Emre maç içinde sağ ve sol kanada önemli bir destek verdi.

Hamza Hamzaoğlu ikinci sınavını başarıyla verirken, değişiklikler için 80'li dakikaları beklemesi biraz durumu zorlaştırsa da kulübenin nitelik olarak çok yüksek olmayışı bunda önemli bir etken. Dzemaili sakatlıktan döndükten sonra, Pandev'in maç formunu kazanması ve Melo'nun kart cezasının sona ermesiyle önümüzdeki haftalar için takım çok iyi bir gelecek çiziyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder